Restafval bij hoogbouw

Restafval is afval waar we geen nieuwe producten van kunnen maken. Dit hoort een kleine afvalstroom te zijn. Toch zien we vaak dat dit bij veel huishoudens een grote afvalstroom is. Dat komt door verkeerd scheiden. Vaak zitten er nog etensresten, pmd of oud papier bij het restafval. Zonde, want deze grondstoffen kunnen we goed hergebruiken.

U kunt uw restafval in de ondergrondse restafvalcontainer gooien. Gebruik hiervoor een grijze afvalzak. Kijk voor de dichtstbijzijnde ondergrondse restafvalcontainer op de Area Afval-app of op onze pagina ondergrondse containers.

Woont u in een appartementencomplex en heeft u een eigen restafvalcontainer? Kijk dan eens op onze pagina restafval bij laagbouw.

Wat mag er bij het restafval?

In de restafvalcontainer hoort alleen afval dat we niet kunnen hergebruiken. Denk hierbij aan wegwerpbekertjes, lijm, kattenbakkorrels, hondenpoep, luiers en medisch afval* en nat of vuil textiel.

Lees op onze pagina luiers en medisch afval  meer over deze afvalstromen en eventuele vrijstellingen. Veel grof restafval kunt u gescheiden inleveren bij de milieustraten (vergeet uw milieupas niet). Zo houdt u minder restafval over.

Afvalscheidingswijzer

Weet u niet welk afval in welke bak moet, neem dan eens een kijkje op de Afvalscheidingswijzerexterne-link-icoon voor een duidelijke uitleg.

Tarief op restafval

Vanaf 1 januari 2025 voert de gemeente Coevorden een tarief op restafval in. U betaalt dan per inworp in de ondergrondse restafvalcontainer. Wij raden u aan om gebruik te maken van 60 liter zakken en deze vol weg te gooien. 

Met een tarief op restafval stimuleren we inwoners om hun afval beter te scheiden. Lees meer op onze pagina met veelgestelde vragen.

Is de restafvalcontainer vol?

Neem contact op met Area Reiniging als de ondergrondse restafvalcontainer vol zit via info@areareiniging.nl of 0591 - 57 10 80. U kunt een volle ondergrondse container ook aanmelden via de app.